به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه»، آیت الله بشیر حسین نجفی از مراجع نجف اشرف درگذشت سید عبد الستار الحسنی را تسلیت گفته و اشاره کردند: این مرحوم عالم و دوستدار علم بود و با علمش به مسلمانان سود رساند و در مسیر سیره جدّش حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم) حرکت کرد.
متن بیانیه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
قال الله تعالی: وَالَّذِینَ جَاهَدُوا فِینَا لَنَهْدِیَنَّهُمْ سُبُلَنَا، وَإِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِینَ. صدق الله العلی العظیم
حضرت امیر المؤمنین علی (علیه السلام) می فرماید:« إذا مات العالم انثلم فی الإسلام ثلمة لا یسدها شیء إلی یوم القیامة».
(وقتی عالمی فوت کند، در اسلام رخنه و حفرهای ایجاد میشود که هیچ چیزی نمیتواند تا روز قیامت جای آن را پر کند).
در نهایت تأسف و ناراحتی خبر عروج عالم فاضل سید عبد الستار الحسنی البغدادی را به جوار اجداد پاکش را دریافت کردیم.
آن مرحوم، عالم و دوستدار علم بود و با علمش به مسلمانان سود رساند و در مسیر سیره و شیوه جدّش حضرت رسول الله (صلی الله علیه وآله) حرکت کرد و در احترام به علوم و شیوه تحصیل آن و راه های مباحثه، الگوی طلاب قرار گرفت. خداوند به او جزای خیر دهد و او را در بهشت برین و در کنار اجدادش حضرت محمد مصطفی (ص) و خاندانش جای دهد.
ما درگذشت سید عبد الستار الحسنی را به حضرت صاحب العصر و الزمان (عجل الله فرجه الشریف)، دوستداران، شاگردان و خانواده گرامی وی تسیت می گوییم و ما از خداوند متعال می خواهیم صبر و آرامش به آنها عنایت فرماید.
ولا حول ولا قوة إلا بالله العلی العظیم. وإنا لله وإنا إلیه راجعون.
مختصری از زندگی سید عبد الستار الحسنی
شایان ذکر است که سید عبد الستار الحسنی البغدادی محقق عراقی یکی از نسب شناسان و تاریخ نویسان بزرگ روز دوشنبه فوت کرد.
مراسم نماز میّت مرحوم الحسنی با حضور حجت الاسلام و المسلمین سید محمد رضا سیستانی فرزند آیت الله سیستانی و به امامت سید محمد صادق الخرسان در حرم حضرت امیر المؤمنین (علیه السلام) برگزار شد.
در این مراسم تعدادی از اساتید حوزه علمیه نجف اشرف، طلبه ها و مؤمنین و خادمان آستان مقدس علوی حضور داشتند.
سید عبد الستار الحسنی در آغاز دهه پنجاه قرن گذشته در شهر کاظمین به دنیا آمد. او یکی از مهمترین محققان و نسب شناسان به شمار می رود و علاوه بر این شاعر و تاریخ نویس بوده و دارای قصائد است.
وی به نسب شناسی، علم رجال، ادبیات و تاریخ بسیار علاقه داشت و در این علوم سرآمد شد و منبعی تبدیل شد که به آن مراجعه می کردند. بعضی از پژوهش های ارزشمند وی در مطبوعات عراقی به چاپ رسید.
الحسنی در تحصیل علوم ادبی و شرعی تلاش کرد و ملازم سید محمد مهدی اصفهانی و سید جعفر شبر شد، سپس به نجف اشرف نقل مکان کرد.
نظر شما